Jump to content
  • 0

Let op met updaten naar 13v9 als je SSL gebruikt


menno

Question

FMI heeft een nieuwe update online gezet om SSL problemen op te lossen. Nu zie je daar een hoop links met "requirements" en dus dacht ik maar even te testen. Waar het op neer komt is dat wanneer je helemaal geen SSL gebruikt, je deze update gewoon kan installeren. Ik heb omdat ik nu eenmaal erg nieuwsgierig ben het een en ander even met een paar VM's getest:

 

Gebruik je wél SSL of gebruikt een klant van jou SSL, dus met "Require secure connections" op de FMS aan, dan moet je wél opletten:

 

FileMaker Server kan je gewoon updaten naar 13v9, mits je FMP(A)13 gebruikt kan je met SSL nog steeds databases openen. Je kan met FMP(A)12 echter geen databases meer op die FMS openen (uiteraard nog wél wanneer je geen SSL gebruikt).

 

FMP(A)13 kan je niet zomaar updaten naar 13v9, want daarna kan je met SSL alleen nog maar bestanden openen op een FMS die óók de versie 13v9 heeft en anders zie je:

ScreenShot.png.5fafbf371b49ea155ff070ec76135cfa.png

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ja dat klopt, volgens FMI is deze update er enig en alleen om een kwetsbaarheid in de SSL-implementatie van FileMaker op te lossen.

 

Het versienummer is van 13v5 naar 13v9 gegaan omdat FileMaker Go op 13v8 zat en met deze update hebben alle producten hetzelfde versienummer.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...