Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
mackerjack

zoeken duurt lang

Question

goedendag mede-filemakers

het komt steeds vaker voor dat ik bij een snelzoekactie de onderstaande melding krijg. ik moet dan ook soms minutenlang wachten op een reactie. weet iemand wat het probleem is?

Schermafbeelding 2018-09-01 om 02.22.58.png

Edited by mackerjack

Share this post


Link to post

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ik vermoed dat er gezocht moet worden in onge√Įndexeerde velden. Niet opgeslagen¬† berekeningsvelden kunnen een zoekactie enorm vertragen. Naarmate de berekening ingewikkelder is en/of het een gerelateerd veld betreft of een berekening aan de hand van niet-geindexeerde of gerelateerde velden is zal de zoekactie bij toenemend aantal records inderdaad steeds langer duren. Ook wil een sortering in de relatie van gerelateerde velden nog wel eens roet in het eten gooien.

Wellicht dat een enkel veld bij jou de boosdoener is. Wanneer dat niet direct duidelijk is kun je een kopie van de layout maken en daarop velden verwijderen en telkens de zoekactie even doen totdat de wachttijd drastisch verbetert.

Share this post


Link to post
  • 0

mijn hartelijke dank. ik ga op zoek. ik herinner mij inderdaad dat ik bij een of misschien wel meerdere berekeningsvelden de indexering had uitgezet omdat ik dacht dat die berekening niet bewaard werd en steeds opnieuw uitgevoerd. op zich klopt dat misschien maar in een index wordt het resultaat wel bewaard wat dus inderdaad veel tijd bespaard bij zoeken. ik heb daar dus niet goed bij nagedacht.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...