Jump to content
  • 0

Folder in plaats van bestand


Leen

Question

Goedemiddag experts,

Ik heb een vraag omtrent het invoegen in een portaal in FileMaker. Normaal kan je bestanden invoegen en deze worden keurig weergegeven, maar voor een foto database zou ik graag de gebruikers mappen in plaats van bestanden in willen laten voegen. Dit omdat er vaak tientallen foto's in een map staan welke netjes bij elkaar moeten blijven. Het voordeel hiervan is dat er door de gebruiker veel makkelijker kan worden gezocht in een map met datum dan in losse bestanden. Daarnaast kan het ook gebeuren dat er foto's met dezelfde bestandsnaam kunnen voorkomen en dit geeft geen probleem als deze in verschillende mappen staan. Ik weet dat je met importeren meerdere foto's in één keer kan binnenhalen, maar ik wil dat in plaats van de bestanden mappen worden weergegeven. Ter verduidelijking even de plaatjes. Ik zou dus graag de onderste afbeelding met mappen willen maken in FileMaker. Is dit mogelijk?

Alvast bedankt voor het meedenken.

bestanden.jpg

folders.jpg

Edited by Leen
Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

Je bent gebonden aan de tabelstructuur en één file per container.

Zoals je het weergeeft op je plaatjes is een map niet meer dan extra labeltje (tekstveldje) bij de afzonderlijke records. Het wordt complexer als je deze folders ook wilt nesten. Dan moet je iets van een parent-child structuur realiseren in je datamodel.

Je kan er over denken om in plaats van een mappenstructuur 'tags' te hanteren. Dat levert dezelfde voordelen op, maar is wat flexibeler, omdat één bestand in meerdere sets mag voorkomen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...