Jump to content
  • 0

FileMaker Go op Apple Silicon macOS


Peter Wagemans

Question

Ik moet dit ergens opgevangen hebben, FileMaker Go draaide op een m1 Mac onder macOS. Dan lees ik dat Apple de zaken geblokkeerd had, dan weer gedeeltelijk gedeblokkeerd zodat je alleen via de App Store kan downloaden, en nu zie ik inderdaad in de App Store applicatie op de m1 Mac dat er een selectie van iOS apps kan gedownload worden… maar niet FileMaker Go.

Ik denk hier aan het gebruiksgemak tijdens development. Het zou wel cool zijn dat ik inderdaad simpelweg FileMaker Go zou kunnen draaien, ipv de iPad te moeten gebruiken. Weet iemand hoe hier de steel in de vork zit? Plant Claris een versie die ook op macOS draait?

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ik heb begrepen dat je in de eerste versie van Big Sur voor M1 je.alle IOS programma’s kon installeren. In de v2 versie hebben ze dit aangepast zodat je alleen programma’s kunt installeren waarbij de ontwikkelaar heeft aangegeven dat die ook op een m1 desktop mag draaien. 
 

het zou natuurlijk al erg fijn zijn als Claris een Go voor desktop zou uitbrengen, maar blijkbaar wil Claris daar (nog) niet aan. 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...