Jump to content
  • 0

RELATIES TUSSEN CONCAT FIELD (Berekening) - Text


LenTrieker

Question

HEY HEY,

 

ik ben nieuw hier en redelijk groen achter de oren wat filemaker betreft.Het lukt me al aardig tabellen met elkaar te linken, maar bots tegen iets aan waar ik niet. meteen een oplossing voor klaar heb.

Ik heb een tabel met materialen, met een ID voor elke materiaal dat is samengesteld uit de afkorting van de fabrikant en de productcode van de fabrikant. Zo ben ik zeker dat voor elk materiaal een uniek materiaal ID ontstaat. De afkorting van de fabrikant haal ik uit de tabel met contacten.

Als ik een relatie wil maken tussen mijn prijsberekening en de materialen dan zegt FM dat dit niet mogelijk is omdat het veld waarnaar je refereerd een résume, berekeking enz. is.

Bestaat er mogelijkheid om deze relatie toch tot stand te brengen?

 

Met vriendelijke groeten.

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

FileMaker heeft gelijk… ;o)

Je moet ervoor zorgen dat de berekening die je gebruikt als ID geïndexeerd kan worden (dat wil zeggen dat je alleen velden mag gebruiken uit de tabel zelf). Kan dat niet moet je toch een andere manier bedenken voor je ID.

Wat ook kan (en wat de meeste ontwikkelaars doen) is een uniek serienummer of UUID gebruiken voor een record.

Als je toch wilt vasthouden aan de methode die nu gebruikt moet je de afkorting van de fabrikant laten opzoeken (= invullen) op het moment dat de relatie tussen het materiaal en de fabrikant er is. Die afkorting kun je dan in een apart veld zetten en dat gebruiken in je berkening.

Link to comment
  • 0

Ik denk dat je de data het beste kan scheiden (ook wel normalizeren genoemd).

Je hebt een tabel met artikelen/materiaal en een tabel met fabrikanten/leveranciers. Als je nu een extra tabel maakt waarin je alle combinaties van materiaal en fabrikanten vastlegt, heb je een koppeling tussen die 2 tabellen.

In de rest van je systeem gebruik je dan alleen de verwijzing naar die extra tabel. Je kan dit op dezelfde manier aanpakken met bijvoorbeeld adressen/filialen van een klant etc. etc.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...