Jump to content
  • 0

Een juiste bestandpadformulering bij aanmaak van een pdf


VWin

Question

Hallo, 

in de script in bijlage ( snap 750) kan men zowel de scriptformulering zien als de omschrijving van het doel waar het aangemaakte pdf-bestand zal (snap 748) of zou moeten terecht komen.

De twee bestemmingen staan hier  voor deze uitleg/vraag) weliswaar te samen opgemaakt maar in realiteit staat er in de lijst telkens slechts één regel.

Resultaat: bij gebruik van de omschrijving $$pdfexport bekom ik inderdaad heel vlotjes een pdfbestand (snap748 als voorbeeld) in de map waar de fmp-file van de script zich bevindt.

So far so good..

Indien echter de zelfde script  (waarbij ik me voor de syntax baseerde op de voorbeelden...) laat lopen met ENKEL de tweede lijn  (filewin.. enz) bekom ik enkel in de beoogde map "mapXXX" een nietszeggend bestand "file" van 0 K...

Snap750.jpg

Snap748.jpg

Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ok .. Had het ondertussen ook al ontdekt ... (trial and error) 

Het gekke is dat deze prefix "file:" blijkbaar vanuit vroegere versies ( ouder dan fmp 19)  is meegekomen en in andere scripts zonder problemen het daar gevraagde pdf-bestand creëert voor zover het enkel in de  map van het uitvoerende fmpbestand hoeft terecht te komen.

Eigenaardig ...

Bedankt voor je antwoord.

Link to comment
  • 0

Niet zo heel gek dat het verwarrend is.

FileMaker heeft in het verleden de wonderlijke keuze gemaakt dat je als ontwikkelaar moet bepalen op welk platform je werkt… dus als je een oude(re) database hebt moest je vroeger de prefix filewin/filemac/etc. gebruiken. Dit heb ik eerlijk gezegd nooit begrepen en het is in mijn ogen dan ook één van de meest idiote verzinsels binnen FileMaker. Ze weten immers op welk platform je zit, dus waarom met jij als ontwikkelaar bedenken wat de prefix moet zijn… met alle mogelijk problemen die eruit voorkomen als je dat per ongeluk verkeerd doet…

Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer nodig… maar dat maakt de frustatie niet minder… ;o)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...