Jump to content
  • 0

Barcode en Filemaker : maak nieuw record + vul barcode in


boomshine

Question

Hoi, mijn eerste topic en gelijk een moeilijke vraag :

 

Ik wil Filemaker 9 gebruiken om grote hoeveelheden formulieren te verwerken. Deze formulieren hebben een unieke barcode die bestaat uit een klantnummer+factuurnummer.

 

Het zou ideaal zijn als :

1- de scanner bij een scan zelf een nieuwe record aanmaakt en

2- dan de barcode in het juiste venster plaatst.

 

Het lukt me niet om de scanner een commando uit te laten voeren vóór hij de data wegschrijft. (heet dit een prefix?)

 

systeem :

macosx.5

filemaker 9

scanner : cipherlab 1066 bluetooth

 

hebben jullie nog goede ideëen ?

Link to comment

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Een scanner is niet meer dan een reeks karakters die worden ingegeven ( sommige scanners laten ook toe om een commit mee te sturen ).

 

Dus op zich niets anders dan een gewone toetsenbord input (ruw gezegd). Kan FileMaker door middel van een toetsenaanslag een script triggeren ( om je nieuw record aan te maken )? Met FMPro 10 los je dit zonder probleem op met de scripttriggers, maar ik zie dat je nog met FMPro9 werkt.

 

Dan zul je naar een plugin moeten grijpen die automatisch een script triggered. Hier zijn veel gratis plugins voor, zoals DoScript van MyFMButler.

 

Ik denk dat je het in die richting gaat moeten zoeken.

 

Een beetje zoals je op een website een formulier maakt, waarbij je 1 veld hebt dat "luistert" naar een input van een scanner en dan via javascript de actie van het formulier laat uitvoeren.

Link to comment
  • 0

Wij hadden het enkele jaren geleden al werkzaam in Filemaker 6 zonder plugin en scripttriggers.

Maak een script, dat start met een loop waarbinnen je een Custom Dialog (ik gebruik de engelse versie) laat openen. In deze Dialog vraag je om de scanwaarde, die je wegschrijft in een 'Global' tekstveld en je geeft twee knoppen mee 'Ok' (waarde 1) en 'Stop' (waarde 2).

Je kunt je scanner instellen, zodat hij na iedere scan automatisch een [Enter] meegeeft. In dat geval wordt de 'Ok' automatisch gekozen na iedere scan en kun je in je script bepalen wat er met de gescande waarde moet gebeuren (bijvoorbeeld een nieuw record in een andere tabel aanmaken en de scanwaarde hierin wegschrijven). Aangezien je in een loop zit, kun je zo oneindig snel scannen en heel veel data verwerken. Klik je op de 'Stop' dan kun je de loop laten stoppen in het script.

Link to comment
  • 0

Ik sluit me bijna helemaal aan bij Felix, maar je kan ipv de barcodescanner specifiek te programmeren om een tab te geven na een scan, ook de veldeigenschappen op de layout aanpassen op tabblad "data" van de inspector:NextObject.png.0e31c5098ccc00a2f3c3966b7d3d6c1f.pngen daar bij "Go to next object" alles aanvinken. Een barcode-scanner geeft standaard altijd een white-space na een scan, dat is een tab, een enter of een return en zo maakt de instelling van die scanner niets uit.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...