Jump to content
  • 0

Portaal met kolommen i.p.v. rijen mogelijk?


Willem_P

Question

Ik ben bezig met een database waarin diverse producten kunnen worden vergeleken op een aantal eigenschappen. Deze wil ik in een portaal weergeven, waarbij de eigenschappen van elk product in een aparte kolom worden weergegeven. Horizontaal staan dus de te vergelijken producten en verticaal de velden die de eigenschappen van deze producten weergeven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een site waar je eigenschappen van verschillende auto's kunt vergelijken.

 

Hoe kan ik in FMP een dergelijke opzet maken?

Link to comment

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Bedankt voor je snelle reactie Andries.

Ik zal mijn gedachten wat verder verduidelijken.

Uit een database met producten selecteer ik er 1, een record dus, die ik op mijn scherm layout zie met een beperkt aantal velden (belangrijkste productkenmerken).

In dezelfde layout zou ik graag een overzicht zien van het geselecteerde product, samen met een aantal vergelijkbare producten. De presentatie hiervan zou zodanig moeten zijn dat deze producten gemakkelijk op een aantal eigenschappen te vergelijken zijn.

Tot nu toe heb ik portalen uitsluitend gebruikt in een layout waarbij de selecties in rijen staan i.p.v. kolommen. Het nadeel hiervan in dit geval is dat het heeeele lange rijen worden, immers: per product zijn er veel velden met eigenschappen mogelijk. Het leest m.i. makkelijker als kolom in zo'n geval, dan kun je van boven naar beneden scrollen als de kolom langer is dan het scherm aan kan.

Is dit mogelijk in FMP, of moet ik dat hele idee vergeten en met een lijst layout gaan werken?

Link to comment
  • 0

@eroos: Dit werpt weer een nieuw licht op de zaak. Ben echter geen kei in html en het vereist dat je binnen een web-omgeving gaat werken als ik het goed begrijp. Al met al is dit voor mij net even een brug te ver.

@hiker: Gelukkig...ben niet de enige die met deze vraag worstelt.

 

Als ik denk aan al die vergelijkingssites waar op een dergelijke manier producten worden getoond, maar ook bijv. een oplossing in Excel met lookup-functies.....je zou verwachten dat FMP daarin ook iets kan betekenen....ik blijf benieuwd!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...