Jump to content
  • 0

Filemaker 11 server installeren JAVA


Johnny

Question

Ik ben voornemens op een windows 7 machine FileMaker Server 11 te installeren. Ik gebruik een nieuwe pc, dus de installatie van windows 7 moet nog plaatsvinden. Waar moet ik rekening mee houden in verband met Java? Ik weet dat ik het bij een bepaalde versie van Java moet houden, maar welke versie is dat en hoe hou ik dat in de gaten? Heeft iemand misschien de betreffende versie van Java voor me als download bestand? Graag jullie aanbevelingen!

 

Jan Sterenborg

Link to comment

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Je kan het beste vóórdat je fms installeert, java verwijderen en dan fms installeren en meteen updaten naar 11v5 als jouw installer die niet meteen al installeert. De installer van Filemaker Server zet dan zelf de juiste versie op je computer. Het is overigens handig om firefox als browser te installeren en te gebruiken.Internet explorer is namelijk erg irritant met allerlei beperkingen etc.

 

Het openen van de console doe je eenvoudig door http://localhost:16000 te openen in je browser en daar kan je op een link klikken op de console te openen. Als je echter voor het eerst fms installeert zal tijdens de installatie de deployment automatisch starten en dan wordt de .jnlp-file voor je geïnstalleerd, samen met een shortcut op je buroblad en in je startmenu.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...