Jump to content
  • 0

Import (XML) dialoog begint voor zichzelf...


bigbadwolf

Question

Ik heb nu een vreemd fenomeen met het importeren van xml-bestanden, en het is mij een raadsel hoe het kan.

Als ik een nieuw script aanmaak gaat alles goed. Ik gebruik een variabele om het bestand aan te wijzen en een lokaal bestand als xslt. De import werkt prima. Maar om een mij volstrekt niet duidelijke reden sloopt FileMaker uit zichzelf de importstap. In plaats van mijn variabele wil hij dan ineens een http-request hebben. En terugzetten helpt niet meer. Alleen een nieuwe scriptstap werkt (even).

Opnieuw opzetten in een nieuw bestand werkt ook niet.

 

Iemand die nog een idee heeft?

Link to comment

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hoe heb je je xml-bron aangewezen, is dat een lokaal bestand of een URL? In het volgende voorbeeld: currencies worden automatisch de laatste koersen van een aantal valuta van de ECB binnengehaald (het artikel is te lezen op: valutakoersen).

 

Normaal moet je in de import-stap kiezen voor "xml-bron" en niet voor "bestand" en binnen "xml-bron" kies ofwel voor "hard gecodeerde paden" in "bestand" of "http-verzoek" heb je bron op internet ( http(s)://etc. ) of een "absoluut" bestandspad ( file:///etc. ), dan kan je "berekening" gebruiken. In mijn voorbeeld staat de bron op internet en gebruik ik "berekening" met een variabele. Heb je echter een lokaal bestand op de desktop of in de temp-directory, dan kan je het beste "bestand" gebruiken met filemac:/etc. of filewin:/etc. (dat kan ook met een variabele) Gebruik je een zogenaamd "relatief" pad ,dan moet je ook "bestand" gebruiken (ziet er dan uit als file:etc. en kan ook met een variabele)

Link to comment
  • 0

Het bizarre is dat als ik het script maak en laat lopen het allemaal werkt.

Sluit ik de database en open deze opnieuw dan is de dialoog ‘gesloopt’.

 

Het ligt dus niet aan het aanwijzen/definiëren van de bron/xslt, maar het is echt iets in FileMaker. Ik heb het eerder meegemaakt, maar omdat ik niet zo heel vaak moet importeren (exporteren komt meer voor) was het weer weggezakt. Helaas heb ik er nu weer eentje die graag zijn data geïmporteerd wil hebben, en loop ik weer tegen deze bug aan.

 

Dit is het script:

5a758dd3d4443_ScreenShot2015-03-05at21_21_06.png.330e48560e7bf4f15c86f658ed0eab3b.png

Link to comment
  • 0

Ja en dat is precies wat ik bedoel:

5a758dd3d731d_Schermafbeelding2015-03-05om21_55_33.png.94a96d88508e6712efa0a7ae8ecf9da8.png

Mijn voorbeeld hier haalt de xml van internet en dan kan de berekening worden gebruikt, maar de xslt staat lokaal dan wordt de waarde bij "bestand" neergezet (ook als je het pad in een variabele hebt). Ik heb jaren geleden exact dezelfde problemen gehad ... ik snap ook niet waarom er 3 plaatsen zijn waar je een pad kan invullen, maar dit is de manier waarop het werkt.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...