Ga naar inhoud
  • 0

ODBC probleempje


Freaky

Vraag

5 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Als je lokale bestanden gebruikt om via ODBC tabellen te benaderen, dan moet een DSN definiëren die overeenkomt met het type programma dat je gebruikt. Voor FileMaker 13 geldt dat dat altijd 32-bits is en voor FileMaker 14 kan je inderdaad kiezen, mits je systeem 64bits is, anders is sowieso 32bits geïnstalleerd.

 

Voor (op fmserver 13/14) gehoste bestanden geldt dat je voor ODBC op die server DSN's in de 64bits odbc-dialoog moet aanmaken en omdat FMS13/14 een 64bits programma is (op windows 2008R2 open je de 64-bits dialoog gewoon in de standaard dialoog van het configuratiescherm, wanneer je daar toch een 32-bits nodig zou hebben, zoals voor bijvoorbeeld FMS11 of omdat je daar een 32-bits client gebruikt, dan moet je C:\Windows\SysWOW64\odbcad32.exe gebruiken om een 32bits dsn aan te maken).

 

Ontwikkel je nu lokaal en het lijkt erop dat jij dat hebt gedaan, dan zal bij het verplaatsen van client naar server, op de server een nieuwe 64bits DSN aan moeten maken en dan vanaf een client in het betreffende Filemaker-bestand de data-source aan moeten passen. Soms gaat het goed wanneer je exact dezelfde naam gebruikt op de server, maar soms moet je hem gewoon opnieuw aanwijzen en wanneer het in werkelijkheid dezelfde database is, dan werkt het gewoon weer.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...