Jump to content
  • 0

ODBC probleempje


Freaky

Question

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Als je lokale bestanden gebruikt om via ODBC tabellen te benaderen, dan moet een DSN definiëren die overeenkomt met het type programma dat je gebruikt. Voor FileMaker 13 geldt dat dat altijd 32-bits is en voor FileMaker 14 kan je inderdaad kiezen, mits je systeem 64bits is, anders is sowieso 32bits geïnstalleerd.

 

Voor (op fmserver 13/14) gehoste bestanden geldt dat je voor ODBC op die server DSN's in de 64bits odbc-dialoog moet aanmaken en omdat FMS13/14 een 64bits programma is (op windows 2008R2 open je de 64-bits dialoog gewoon in de standaard dialoog van het configuratiescherm, wanneer je daar toch een 32-bits nodig zou hebben, zoals voor bijvoorbeeld FMS11 of omdat je daar een 32-bits client gebruikt, dan moet je C:\Windows\SysWOW64\odbcad32.exe gebruiken om een 32bits dsn aan te maken).

 

Ontwikkel je nu lokaal en het lijkt erop dat jij dat hebt gedaan, dan zal bij het verplaatsen van client naar server, op de server een nieuwe 64bits DSN aan moeten maken en dan vanaf een client in het betreffende Filemaker-bestand de data-source aan moeten passen. Soms gaat het goed wanneer je exact dezelfde naam gebruikt op de server, maar soms moet je hem gewoon opnieuw aanwijzen en wanneer het in werkelijkheid dezelfde database is, dan werkt het gewoon weer.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...