Jump to content
  • 0
Willem_P

FMPA 15 foutmelding bij aanmaken pdf

Question

Vanuit een goed werkende applicatie gemigreerd van v11 via v14 naar v15... en nu werkt de functie Records verzenden als PDF niet meer.

 

Vanuit een FM15 client volgt na het genereren van de pdf en het opvragen hiervan een foutmelding in de reader. Eerder aangemaakt pdf-bestanden worden goed geopend. Vanuit eveneens aangesloten FM14 clients werkt het nog als een zonnetje. Een beetje rondsurfen op diverse fora doet mij vermoeden dat dit een bug in FM15 zou kunnen zijn, maar echt duidelijk wordt het niet voor mij. Wie heeft soortgelijke ervaringen en/of meer info?

Share this post


Link to post

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Zou zomaar een probleem kunnen zijn (zal niet de eerste keer zijn), maar bij mij werkt het prima (OS X 10.11).

Wel OS gebruik je?

Share this post


Link to post
  • 0

Klopt. Gisteren klant in paniek na weekend-update naar 14.0.6 (Win, 32bit). Symptoom: PDFs gegenereerd vanuit FMP 14.0.6 Windows krijgen blanko pagina's na pagina 1, als je ze opent in Acrobat (Reader of Pro), zowel op Mac als Windows. Acrobat (bij mij op Mac) verandert de PDF stilzwijgend bij het openen (gooit foute code weg?), want er verschijnt een save-dialoog bij sluiten. Op Windows hele vage dialoog dat een onderdeel niet gevonden kan worden. Dezelfde PDF geopend In Preview op Mac ziet er prima uit en zeurt niet om bewaren van wijzigingen.

Moet haast wel de nieuwe PDF-engine zijn die in 14.0.6 en 15 zit. Teruginstalleren van 14.0.5 verhielp het probleem. Ik heb niet alle combi's van platform en FM-versie geprobeerd. Ik heb dit (ook) inmiddels gemeld bij FMI.

Share this post


Link to post
  • 0

Ondervind ook het probleem vanaf versie 14.06 volgens mij is pdf engine het probleem. Ik heb Acrobat reader van mijn win 10 verwijdert en voor mij werkt het weer. Maar dit is geen oplossing in mijn visie. contact met filemaker leverde niets op hun reactie is dat ze het niet kunnen reproduceren. Printerdriver van de printerfabrikant wil ook nog wel eens helpen. Ben benieuwd wat de oplossing wordt.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...