Jump to content
  • 0

Fout 101 bij uitvoeren script


Donamd

Question

Bij mijn eerste script dat ik wil laten uitvoeren vanop FM Server blijkt een fout te zitten.  Wellicht is dit een beginnersfout waar ik niet onmiddellijk de oorzaak van zie.

Ter controle om de oorzaak van het probleem op te lossen heb ik een script stap toegevoegd om een mail te sturen.  Hierin noteer Get ( GevondenTelling ) om te controleren hoeveel records er gevonden zijn en eveneens Get ( LaatsteFout ) om een eventuele fout te noteren.

Bij GevondenTelling wordt 0 gemeld en bij LaatsteFout wordt 101 genoteerd.

Nochtans als ik dit script laat uitvoeren vanaf een client worden er wel 2 records gevonden, zoals ook de bedoeling is.

Ik heb de controle mail ook al even laten uitvoeren voordat de zoekopdracht gestart werd en bij GevondenTelling werd dan 1 genoteerd en was er geen foutmelding.

Er zijn echter meer dan 1000 records in de tabel _Produkten aanwezig.  Begrijp dus niet goed waarom dan bij GevondenTelling maar 1 staat.

image.png.cac0d0f43d435803c219d022882c208b.png

Wat kan hier de oorzaak van zijn ?

Link to comment

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Zou het kunnen dat het iets te maken heeft dat mijn toepassing uit meerdere FM bestanden bestaat.  Het script is namelijk bewaard in bestand 1, bij mij genoemd Soft en roept gegevens op uit een tabel van bestand 2, bij mij genoemd Data.  In bestand 1 zijn wel relaties gemaakt verwijzend naar bestand 2 en toont zoals eerder al gemeld vanaf een client wel de gegevens in een layout bewaard in bestand 1 met Data van bestand 2.

Link to comment
  • 0

Donamd,

Het blijft in deze opzet nog steed mogelijk dat de server laat zien dat er een fout is opgetreden, hoewel alles goed gegaan is.

Dat is als er geen records worden gevonden. De scriptstap ga naar [eerste] levert dan namelijk in Filemaker termen een fout op (101: record missing ... er is geen eerste record). Het zal niet worden gemeld via een dialoog en het script stopt ook niet met uitvoering, maar je schedule laat wel een fout zien. Namelijk die van de laatste scriptstap.

Ik eindig scripts die door FMServer worden uitgevoerd altijd met de scriptstap ga naar layout [orgineel]. Die stap kan namelijk niet fout gaan. Het negeren van foutmeldingen die ten onrechte worden gegeven, leidt altijd een keer tot het negeren van eentje die je wel had moeten opvolgen. Dus better save then sorry.

Just my 2 cents :)

rmw

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...