Jump to content
  • 0

Filemaker Script Engine blijft hangen


joser

Question

Een goede middag,

iedere avond voert de Filemaker Server 18 enkele schedules uit, zijnde het uitvoeren van een script uit een database

Sedert een paar weken blijven de schedules soms hangen. Reden voorlopig nog onbekend, scripts draaiden nochtans al jaren zonder problemen, niets aan gewijzigd

k Vind wel op diverse forums dat veel gebruikers dit probleem tegenkomen helaas zonder een oplossing.

In het Event-Log krijg ik een foutmelding 691 (Timeout) voor een lopend schedule, en vanaf dan lopen alle andere opgestarte schedules ook zo vast. Het vastlopen is niet altijd op hetzelfde script

Helaas blijven al die schedules lopen via de FMSE waardoor de database waarin het script staat niet meer bereikbaar wordt. Computer loopt vast bij het openen van de database.

Bestaat er een manier om al die schedules te stoppen in de FMSE zelfs al is er een foutmelding geweest?

De Timeout op de schedule lijkt in het Event-log z'n werk te doen, maar in realiteit staan deze wel nog te draaien bij de gebruikers (FMSE) van de FM server.

Via gebruikers in de FM server, de schedules aanvinken en onderbreken werkt ook al niet. 

Voorlopig enige oplossing is de FM server en FMSE heropstarten via console.

Iemand een ideetje?

Link to comment

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Zoiets ook wel eens bij de hand gehad onder FMS16. Hier bleek met enige regelmaat iets mis te gaan bij het uitvoeren van een zoekopdracht op ouderdom van de records. Na herstart van de server was het dan weer een maandje of twee in orde. Toch kwam dit altijd weer terug. Uiteindelijk de indexen in het bestand opnieuw laten opbouwen. Dit lijkt tot nogtoe een oplossing.

Link to comment
  • 0

Dag Banach, heb dit toevallig deze middag met de mannen van de IT besproken,  iedere morgen om 05.00 zal de FMS her-opgestart worden, al vrees 'k dat dit niet voldoende zal zijn, denk dat hetzelfde zal moeten gebeuren met de FMSE. Als k me niet vergis blijven de 'hangende' schedule's actief na heropstart van de FMS alleen, ttz staan als actieve gebruikers vermeld bij de databases in de FMS

Link to comment
  • 0

Je kan op OS nivo de hele fmserver-service stoppen en weer starten (MacOS / Windows):

sudo launchctl stop com.filemaker.fms
net stop "filemaker server"

De FMServer-service stopt, dan moet je minstens 2 minuten wachten, zodat alle subservices zoals de fmse ook worden afgesloten.

Daarna kan de service weer starten met:

sudo launchctl start com.filemaker.fms
net start "filemaker server"

(op windows moet het "net stop/start" commando ook als administrator worden uitgevoerd)

Hierna zijn alle services in zijn geheel opnieuw gestart.

 

Als je "launchctl restart" of "net restart" gebruikt, gaat het herstarten lang niet altijd goed. Het is het beste om het herstarten in 2 stappen te doen

 

Je kan ook alleen de script-engine opnieuw starten:

fmsadmin restart fmse -y
"C:\Program Files\FileMaker\FileMaker Server\Database Server\"fmsadmin restart fmse -y

Dat is vaak voldoende. Scripts die op dat moment nog wél succesvol lopen worden eveneens abrupt afgebroken. Voor FMServer is het als het ware een remote-client die crashed. Houdt daar rekening mee :-)

Bij beide methoden worden "hangende" schedules echt uitgeschakeld. Als na "restarten" een bepaalde schedule nog steeds actief is, dan is dat proces nooit uitgeschakeld geweest. Je zult dan echt de oorzaak moeten gaan zoeken en oplossen. Houdt er verder rekening mee wanneer je een proces middenin de afloop killed, dat je daarmee (data-)condities kan veroorzaken waardoor een proces sowieso niet meer wordt uitgevoerd.

Link to comment
  • 0

Bedankt voor uw reactie Menno,

vind deze ook zelf heel drastische oplossingen, maar blijken nodig want anders kan er niet verder gewerkt worden, databases zijn immers niet meer toegankelijk

Het zijn nochtans redelijk simpele schedules-scripts, dagelijks worden alle records uit een database verwijderd en alle records worden opnieuw opgehaald uit een externe ODBC database.

Deze schedules-scripts lopen nu al sedert 2010, zonder problemen, euvel lijkt me begonnen sedert FMS18. Gaan ook eens kijken om FMS19 te installeren misschien biedt dit een oplossing.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...