Jump to content

Recommended Posts

De kans lopend dat jullie dit zien als reklame, maar gezien dit gratis software geworden is… toch even bekijken!

Ik heb de betalende versie al een paar jaar in gebruik bij een grote klant en als ik tel, kom ik uit op bijna 100 deployments. En het laatste jaar zonder enige foutmelding. Dus dit product is echt bruikbaar en zal je als FileMaker developer enorm veel tijd besparen.

https://www.proofgeist.com/products/filemaker-data-migration-tool-ottofms-superpowers/

Ik ken Todd vrij goed, en geloof hem dan ook als hij de redenen opgeeft dat dit nu gratis geworden is.

https://docs.ottofms.com/otto3/transition-faqs#why-such-a-big-change

Link to comment

Ik gebruikte 360Works deploy toen FMDataMigration nog niet bestond. De Barnum bros stelden het probleem aan de kaak. Als ik het mij een beetje herinner was het toen nog best bewerkelijk om een migratie uit te voeren, en ik vond het commercieel niet haalbaar om voor klanten in gebruik nemen. 
Waarschijnlijk gebruikt Deploy nu ook FMDatamigration. 
BTW ook Claris deed in het begin wat moeilijk over FMDatamigration, en je kon het alleen maar downloaden als je FSA lidmaatschap had. Gelukkig hebben ze ook daar het licht gezien. 

Link to comment

360works Deploy gebruikt idd de FM Data Migration tool. 

OttoFMS is geweldig, kan ik nu zeggen. Nog los van de deployment, vind ik de 'schil' die op FMS wordt gelegd een waardevolle aanvulling (of lees: een verbetering ten opzichte van de Claris console): want direct bestanden openen, uploaden en downloaden, het onderling verbinden van FMS-en voor deployments, en meer...  Ik ben er echt erg enthousiast over. 

Voor onze FMserver onder een SBA-licentie met tientallen klant-applicaties die we nu updaten met 360Works deploy, overwegen we nu een overstap naar Otto Deploy. 

 

Link to comment

De de OttoFMS rapportering vind ik niet 100%, een meer specifieke rapportering van nieuwe/verwijderde velden en zo, zo heel fijn zijn.

De stap van Otto v3 naar OttoFMS (v4) was gemakkelijk voor mij, heb er nu een paar deployments mee gedaan, en het is voor mijn een uitgemaakte zaak: ik vraag nu aan elke klant of OttoFMS mag geinstalleerd worden. De bijkomende schil en extra features zijn doordacht - alles werkt gewoon goed.

Ook de hosting van Proof+Geist eens geprobeerd, om te zien of dit toegevoegde waarde heeft i.v.m. OttoFMS, wat standaard geinstalleerd staat. Daar ga ik niet mee aan de slag, de prijs vind ik nogal hoog, en kan dit zelf wel voor veel minder geld.

Link to comment
15 uren geleden, Marsau zei:

een verbetering ten opzichte van de Claris console

overwegen we nu een overstap naar Otto Deploy. 

 

Ik mis alleen "Script and Verify Schedules" in OttoFMS. Bij één van mijn klanten heb ik 9 fmservers draaien met elk tussen de 30 en 80 schedules. We hebben daar zoveel mogelijk (er is altijd wel iets uitgezonderd) een naming-convention aangehouden, maar het het blijft tobben met beheren. OttoFMS zou hier met de AdminAPI wel een mouw aan moeten kunnen passen, nu gebruik ik daarvoor een aangepaste versie van de AdminAPI Tool (github repo) van Mike Duncan van Soliant Consulting (artikel)

Link to comment
  • 2 weeks later...

Ja, afgezien van de deploy/install actie doet een OttoFMS implementatie niets met andere servers. En de interne monitoring is ook beperkt, maar daarvoor is de  integratie met FMS wel prettig.

De tool van Mike Duncan is inderdaad ideaal als super-dashboard voor meerdere servers. De app wordt op zichzelf ook weer een platform waarop je beheersactiviteiten/zaken aangaande meerdere FMS-en naar eigen hand kunt automatiseren. Ik zou in de app een link maken naar de respectievelijke Ottootjes :-)

OttoFMS is overigens wel erg kritisch op omvang geheugen. Is het te krap, dan crasht een deployment of zelfs een installatie. Waarvan je overigens een keurige terugkoppeling krijgt - dat dan weer wel.

Edited by Marsau
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...