Jump to content
  • 0

Globals in netwerkomgeving


burggraaf

Question

Heb in een FMServer netwerk omgeving (Server 8 ) een bestand met globals. Hierin sla ik allerlei variabelen op die in andere tabellen worden gebruikt. Als ik echter de waarde in de global verander (als enige gebruiker op dat moment) wordt deze niet opgeslagen. Zodra je het bestand afsluit is de waarde weg. Ik weet dat globals in een server omgeving per gebruiker van toepassing zijn maar wat nu als je deze globals/variabelen wilt aanpassen in een serveromgeving?

Heb het gevoel dat ik iets heel doms over het hoofd zie :oops: Kan me van eerder netwerksituaties dit probleem niet herinneren. Hints?

Link to comment

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Maak een tabel waar je 1 record in maakt met de "gewone" versie van je velden. Zorg ervoor dat je die in je opstart script importeert - je kan in FileMaker Pro 7 en 8 namelijk gegevens van de ene tabel in de andere importeren, zelfs als de file op de server staat.

Bij het afsluiten zorg dat je sluit script net andersom doet.

Denk er wel aan dat verschillende gebruikers die globals anders ingesteld kunnen hebben. Dus die laatste stap is misschien dan niet zo'n goed idee.

Link to comment
  • 0

Peter, bedankt voor de goeie suggestie! Zelf zat ik te denken aan een bestand met gewone velden en 1 record waar ik een relatie mee leg.

 

Denk er wel aan dat verschillende gebruikers die globals anders ingesteld kunnen hebben. Dus die laatste stap is misschien dan niet zo'n goed idee.

 

In principe mag, in dit specifieke geval, alleen de beheerder het doen en zit het achter een layout met (eenvoudig) wachtwoord. Het gaat echt om hele algemene velden die gebruikt worden door de database heen. Jouw suggestie is dus ook heel goed bruikbaar.

Link to comment
  • 0

Om dit op te lossen, heb ik bij elke applicatie 2 tabellen:

a. Pakket tabel, met standaard waarden voor de hele applicatie

b. Gebruikerstabel, met waarden per gebruiker

 

Soms worden pakketwaarden bij een nieuwe gebruiker overgenomen en kan de gebruiker dat verder naar wens instellen.

 

De globalen zijn er voor mij alleen indien strikt noodzakelijk, Nu FM met variabelen is gekomen wordt dat gebruik weer verminderd.

Link to comment
  • 0
...een bestand met gewone velden en 1 record waar ik een relatie mee leg.

 

Toch voor deze optie gekozen ondanks de zeer goede suggestie van 'ons aller' Peter.

Reden hiervoor is dat het de 'easiest way out' was zonder al teveel consequenties. Daarnaast betekende in ons geval dat we bij de import altijd 2 zaken in de gaten moesten gaan houden, de globals en de import, voor iets wat nog in ontwikkeling (lees groeiende) is dit lastig te overzien.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...