Jump to content
  • 0

postcode formule


Sjlosi

Question

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

De postcode blijft overigens een vreemd verschijnsel. Ik tref steeds meer programma's aan die de postcode als een aaneengesloten reeks willen zien. Ik heb tegenwoordigen dus 2 postcode vermeldingen in mijn bestand contacten. Een met spatie en een zonder. En bij een Belgische postcode begint alles weer te sputteren, die kennen alleen een reeks getallen.

 

In Brussel regelen ze alles, waarom nou geen universele postcode vermelding.

Link to comment
  • 0

Beste AvD dat had ik nog niet gehoord, maar aangezien jij dichter bij Brussel zit als ik zul je vast beter geinformeerd zijn :wink::wink:

 

Ik wacht af, maar dat zal dan nog wel enkele jaren duren. In Brussel werkt alles langzaam.

 

Maar nu even serieus. Wij exporteren nog al wat gegevens vanuit filemaker naar andere programma's. De import is niet altijd even consequent. Zo WIL de DPD transport database een aaneengesloten reeks van 6 tekens. TNT Wil perse 4 cijfers - spatie - 2 letters, dat is volgens mij ook de enig correcte wijze. Nu heb ik weer een programma dat wil 6 tekens - spatie - huisnummer - spatie toevoeging. Verstopt op de achtergrond heb ik dus nu gewoon diverse vermelding in de database. Zo hoef ik niet steeds bij een export een script te draaien waarin de postcode gegenereerd wordt zoals de export naar een specifiek programma dat wenst.

Link to comment
  • 0

Naast de woonplaats heb ik, ivm buitenlandse relaties, ook een apart bestand landen draaien (met een onderverdeling provincies)

 

Ik ben nog aan het expirimenteren om als het land Nederlands is, de voorgeschreven manier te gebruiken, voor de overige landen zou dit ook automatisch moeten gaan plaatsvinden. :D

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...