Jump to content
  • 0

Pause Script met hidden statusbar


SuperWimmie

Question

Dag allemaal,

 

Vergis ik mij nou....

 

Sinds enige versie (10 misschien?) merk ik dat een pause in een script, gevolgd door een layout waar ik de status bar op hidden heb geplaatst, deze toch met de Enter toets door te starten is...

In eerdere versies was dat volgens mij niet het geval, een mooie methode om een pop-up venster te blokkeren en de gebruiker te dwingen om eerst zijn bewerking in het pop-up venster af te werken.

 

Nu de pause ongemerkt door te starten is, is de blokkade opgeheven waardoor je naast het venster op de andere deelvensters bewerkingen kan gaan starten....

 

Aangezien ik oudere versies van FM niet meer gebruik, weet ik niet zo zeker meer of dit in oudere versies ook al het geval was.

 

Of was dit in oudere versies ook al zo?

Link to comment

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

ik weet het niet zeker of het in de oudere versies wel zo was.

 

Wat ik doe om dit te voorkomen is de pauze in een loop te zetten, en een exit loop onder bepaalde condities ( als een waarde is ingevuld, als op een bepaalde knop wordt gedrukt... ). Op die manier kunnen ze wel op enter duwen, maar als er aan de vooropgestelde condities niet voldaan wordt, verlaten ze de loop niet en komen ze weer direct in pauze.

Link to comment
  • 0
Ik meen dat dat af te vangen is door in het script dat het nieuwe venster oproept, eerst 'Onderbreken door gebruiker toestaan' op 'uit' te zetten.

 

Correct, maar die staat al op Uit.

 

Er zijn wel weer workarounds te bedenken, maar ik dacht hier een wijziging te ontdekken over de Filemaker versies heen.

Link to comment
  • 0

SuperWimmie, ik meen mij ook zoiets te herinneren. Ik denk dat we het toen bekeken als een lastige bug... :wink: Zo zie je maar dat ongedocumenteerde behaviour weeral leidt tot problemen achteraf.

Ik veronderstel dat FileMaker de "bug" gefixed heeft. Nu nog even documenteren, beste FileMaker, en we zijn helemaal zeker dat onze applicaties niet "breken" als jullie weer iets veranderen...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...