Jump to content
  • 0

Sorteervolgorde van popups


Roger

Question

Is er een manier om (meer dan standaard) invloed uit te oefenen op de sorteervolgorde van popups. Ik zal mijn vraag illustreren met een klein voorbeeld: Ik heb een tabel met betalingscondities:

 

code omschrijving

1 contant

2 8 dagen netto

3 14 dagen netto

4 30 dagen netto

 

De betalingscondities zijn in een popup (keuzelijst) te kiezen in andere tabellen, zoals bijvoorbeeld: tabel Facturen. Hier willen we een waarde kiezen uit het 2e veld (omschrijving) maar de code (1e veld) opslaan. De codes wensen we in de popup uiteraard niet te zien. Onder deze voorwaarden lukt het me niet de volgorde in de popup te behouden en dat is vervelend, want een lijstje:

 

14 dagen netto

30 dagen netto

8 dagen netto

contant

 

ziet er niet erg logisch uit. Je kunt helaas niet aangeven dat de sorteervolgorde van het eerste veld moet worden gehanteerd als wordt aangevinkt dat alleen de waarden van het 2e veld moeten worden getoond. Niet eens zo heel onlogisch op zich, maar in specifieke gevallen zoals deze toch wel wenselijk.

 

Is er een creatieve geest die hier een slimme oplossing voor heeft? De onhandige oplossing heb ik nl. al: Een popup met eigen waarden en een scripttrigger, die deze vertaald naar de gewenste code. Maar dat is niet chic natuurlijk.

Link to comment

12 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Interessant Menno! Toch blijf ik ik het onbegrijpelijk vinden. Is er niet iemand met een lijntje naar de ontwikkelaars van FM die even kan vragen of ze de functionaliteit, die immers toch al in het pakket zit, om op het eerste veld te kunnen sorteren, alsjeblieft niet willen disabelen wanneer het eerste veld niet getoond wordt? Ik denk dat je hier veel ontwikkelaars een groot plezier mee zou doen! In de bijlage een voorbeeldje van wat je in een value list niet wil maar wat dus niet zo simpel op te lossen is.

Screenshot 2020-10-22 at 16.28.41.png

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...