Jump to content
  • 0

5 verbindingen


richie

Question

Ik heb begrepen dat bij Filemaker 13 5 gelijktijdige verbindingen om in hetzelfde bestand te werken mogelijk zijn (in tegenstelling tot eerdere versies, waarbij dat er 9 waren). Nu wil ik op 7 verschillende computers in een netwerk Filemaker Pro zetten, die in 2 verschillende applicaties werken. Zal dit lukken zonder Filemaker Server. Voorbeeld: ik heb een applicatie genaamd: boekenverzameling en een applicatie postzegelverzameling. Computer 1, 2 ,3 en 4 werken tegelijkertijd in de boekenverzameling en computer 5, 6 en 7 in postzegelverzameling. Na een half uur sluit computer 1 zijn applicatie om vervolgens de applicatie postzegelverzameling te openen. Computer 2 doet hetzelfde. Op dat moment zijn er 5 computers in de applicatie postzegelverzameling.

Gaat dit werken op deze manier, als ik maar zorg dat er nooit meer dan 5 gebruikers tegelijkertijd in dezelfde applicatie bezig zijn?

Link to comment

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Een server is ook om andere reden wel handiger denk ik, maar als je per sé met gewone FileMaker Pro clients wil blijven werken, zul je de beide databases moeten verdelen over 2 hosts: elke host runt één database, elk met maximaal 5 gelijktijdige clients. En die host heeft 'zijn' bestand dus altijd open. En staat dus altijd aan.

 

Of dat een werkbare situatie oplevert...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...