Jump to content
  • 0

.


Felix

Question

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

In mijn toepassingen probeer ik er altijd voor te zorgen dat bij "stand-alone" afsluiten alle global-fields leeg zijn. Wij werken met meerdere ontwikkelaars aan dezelfde toepassingen en dan is die werkwijze meestal net wat handiger.

 

Voor een specifieke klant die met eventueel meerdere werkmaatschappijen in zo'n systeem werkt krijgt dan bij het opstarten of bij bepaalde handelingen, zijn benodigde globale velden gevuld (denk aan logo's of bepaalde inlogdata etc.)

In een multi-user omgeving (met fm-server) is het dan reuze handig dat bij het afluiten de waarden in de globale velden ophouden te bestaan.

Tegnwoordig sinds FM8 zijn overigens veel van deze functie verplaatst naar globale variabelen, maar waarden die je in meerdere bestanden nodig hebt, zijn vaak toch nog handiger als globaal veld, dan als variabele :D

Link to comment
  • 0

Je kunt een tabel logo's aan maken met een ID-veld en een repeterend containerveld (niet global)

 

In de hoofdtabel maak je een globaal foreign ID-veld aan die je linkt met het logo ID-veld. Het globale containerveld laat je automatisch vullen via de lookup value. Niet via de calculated value want dit werkt vreemd genoeg niet.

 

Telkens als je de ID wijzigt in de hoofdtabel zal je globale container (met alle herhalingen) gevuld worden met de logo's die je in het logo-record hebt vastgelegd. Zo kun je voor elke situatie eenvoudig van logo's wisselen door alleen het ID te veranderen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...