Spring naar bijdragen
  • 0
Donamd

SSL certificaat

Vraag

Ik heb vandaag een SSL certificaat ontvangen van Comodo en dit ook geïmporteerd in de server.

Als ik naar de webpagina ga, krijg ik volgende melding :

 

Het standaard certificaat is geïnstalleerd.  Sommige eigenschappen zullen niet correct functioneren.  Raadpleeg uw systeembeheerder.

 

Wat kan hiervoor mis zijn ?

bewerkt door Donamd

Deel dit bericht


Link naar bericht

7 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Het probleem heeft zich blijkbaar opgelost. Vreemd

Nu ik deze morgen opnieuw naar de webpagina ging kreeg ik deze melding niet.  Ik heb geprobeerd via Chrome en via Internet Explorer.  Bij beiden geen probleem.

Gisteren had ik ook via Chrome en Internet Explorer geprobeerd en toen kreeg ik de melding wel bij beide browsers.  Probleem blijkbaar dus opgelost.  Alleen is me niet duidelijk wat er gisteren dan mis is gelopen.

 

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
  • 0

Heb je het intermediate certificate ook geïnstalleerd en de FMServer opnieuw gestart?

Deel dit bericht


Link naar bericht
  • 0

Ik heb wel de server opnieuw gestart maar het intermediate  certificate is niet geïnstalleerd.

Welk is dit ?

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
  • 0

Als het goed is zit er in de bundel die je hebt gekregen een bestand met de naam: COMODORSADomainValidationSecureServerCA.crt dat is het intermediate certificaat. Dat moet je tegelijk met het certificaat, de sleutel installeren. Je moet dus 3 bestandjes uploaden, tegelijk.

Deel dit bericht


Link naar bericht
  • 0

Bij het installeren moet je ook een melding krijgen dat het installeren al of niet is gelukt

Deel dit bericht


Link naar bericht
  • 0

Ik vind volgend bestand in de bundel terug "COMODORSAExtendedValidationSecureServerCA.crt".  Dit gelijkt fel op de naam zoals U opgeeft maar is niet helemaal hetzelfde.

Hier heb ik het nog eens mee geprobeerd maar dezelfde fout blijft verschijnen.  Er staat wel een slotje bij de URL waaruit blijkt dat het SSL wel actief zou moeten zijn.

De melding dat het installeren gelukt is heb ik ontvangen.

bewerkt door Donamd

Deel dit bericht


Link naar bericht
  • 0
7 uur geleden zei Donamd:

Het probleem heeft zich blijkbaar opgelost. Vreemd

Nu ik deze morgen opnieuw naar de webpagina ging kreeg ik deze melding niet.  Ik heb geprobeerd via Chrome en via Internet Explorer.  Bij beiden geen probleem.

Gisteren had ik ook via Chrome en Internet Explorer geprobeerd en toen kreeg ik de melding wel bij beide browsers.  Probleem blijkbaar dus opgelost.  Alleen is me niet duidelijk wat er gisteren dan mis is gelopen.

 

 

 

 

Het intermediate-ceritificaat heeft hier beslist bij geholpen, maar ik denk dat je daarnaast ook last hebt gehad van caching door de webserver of die van je browsers. Je had dus waarschijnlijk meer dan één probleem, maar mooi dat het is opgelost :-) 

Deel dit bericht


Link naar bericht

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×