Jump to content
  • 0

Dupliceren met relaties


Leen

Question

Goedendag,

Ik heb een dashboard gemaakt waarin informatie wordt getoond, verzameld uit een twintig tal verschillende tafels, die via een relatie gekoppeld zijn. Dit dashboard kan worden bewerkt en wordt opgeslagen onder een uniek nummer. Nu zou ik graag willen dat de informatie die in dit dashboard is verzameld, onder een ander uniek nummer gedupliceerd wordt en kan worden aangepast. Het blijkt echter dat Filemaker alleen het dashboard zelf dupliceerd en niet de gekoppelde relaties, en dat is nu juist wat ik wil. Weet iemand hier een oplossing voor?

Alvast bedankt

Leen

Link to comment

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

Je wilt dus gewoon een record met alle gerelateerde records dupliceren.

Dat is helemaal niet zo ingewikkeld, maar je moet wél alle gerelateerde gegevens opzoeken en die vervolgens ook dupliceren. De sleutelvelden daarin moeten daarbij de waarden krijgen om de relatie met het nieuwe hoofderecord tot stand te brengen.

Hoe je de duplicaten maakt en hoe je de sleutelvelden aanpast is een kwestie van even uitzoeken en welke manier van werken vervolgens jouw voorkeur heeft. Wat bij alle manieren van werken hetzelfde is, is dat je eerst je gegevens moet verzamelen. Vervolgens exporteer, importeer, kopiëer en/of dupliceer je ze en geef je de sleutelvelden in de duplicaten een andere waarde.

Sinds FM16 hebben we de JSON-functies tot onze beschikking en die zijn heel handig om wat data in op te slaan als we bijvoorbeeld records willen dupliceren. In het bijgevoegde voorbeeld zie je hoe je het zou kunnen doen. De uitleg staat in de script-commentaren

Records_Dupliceren.fmp12

Link to comment
  • 0

Marsau,

Op dit dashboard worden gegevens van een keuring verzameld en vastgelegd als een keuring. Dus alle gegevens van de klant, de gebeken- werkzaamheden en opmerkingen van het werktuig voor één klant. Deze gegevens komen uit verschillende tafels en hebben dus per keuring een uniek nummer en datum. Volgend jaar moet de keuring opnieuw gebeuren en zijn de verzamelde gegevens nog steeds relevant en hoeft de keurmeester niet alles meer in te vullen, maar alleen na te lopen en aan te passen wanneer er iets is veranderd. Dan wordt dit dashboard weer opgeslagen als nieuw document wat het jaar daarop weer gebruikt kan worden.

Dashboard is dan misschien niet de juiste benaming, dat ben ik met je eens ;) maar het is de verzameling informatie die op het moment van keuren relevant is. 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...