Jump to content
  • 0

Invoer blokkeren na vastleggen mogelijk?


marcelboot

Question

Is het mogelijk om invoer en wijzigingen te blokkeren als een record eenmaal is vastgelegd? Ik wil voorkomen, dat gegevens worden gewijzigd nadat het record is verstuurd.

Is dat voor dat specifieke record mogelijk of moet je dan allerlei omweg trucjes uit de kast halen?

De invoer gebeurt in een portal, dus die zou op slot moeten na versturen.

Edited by marcelboot
Link to comment

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Verberg de velden, en vervang deze door onwijzigbare duplicaat velden, mogelijk in een andere kleur.

De verbergconditie moet dan betrekking op de record status hebben.

Je zou ook een script trigger kunnen doen, obv 'on object enter'. Een commit/vastleggen als de record 'is verstuurd', zodat je het veld niet in komt. Maar deze methode is minder veilig.

Link to comment
  • 0
23 hours ago, Marsau said:

Je zou ook een script trigger kunnen doen, obv 'on object enter'. Een commit/vastleggen als de record 'is verstuurd', zodat je het veld niet in komt. Maar deze methode is minder veilig.

Je kunt ook een 'gotofield' op trigger 'onObjectKeystroke' maken. Is safe en het voordeel is dat je nog in het veld kunt om de inhoud te kopiëren en het scheelt je een berg onderhoud. 

Link to comment
  • 0

Als het voor 1 record is,  zou ik het in de Privilegeset die aan de account gekoppeld is oplossen: je hebt bijvoorbeeld een boolean veld 'chkWijzigenMogelijk' (gewoon dus een 1 of leeg /0 ). En in de Edit-rule voor de tabel geef je dan aan de voorwaarde 'chkWijzigenMogelijk'. En als je een record 'opstuurt' of commit, zorg je met een script dat de '1' wordt verwijderd.

Als je iets meer flexibiliteit' wilt, kun je ook een veld 'account_wijzigen' van type text maken. Daarin zet je dan de accountnaam van iemand die het record altijd kan wijzigen, een 'superUser'. Die kan het dan weer vrijgeven.

Je checkt in de Privilegeset in dat geval op de voorwaarde get( accountname) = <account_wijzigen>, en je commit-script vult voor de commit de naam vd superUser in.

 

 

 

Edited by hans erik
Link to comment
  • 0

Je kan ook een rechthoek maken met de grootte van het portaal en die bovenop het portaal plaatsen. Je geeft de rechthoek een 40% transparant rode vulling. Tevens maak je een ander object(je) zoals een lijn(tje) of ergens een punt of whatever dat je op uw layout plaatst. 

Je maakt een boleanveld (1-0) en zorgt voor dat wanneer het boleanveld op 0 staat (fungeert als schakelaar on-off) de rechthoek niet zichtbaar is. Dit kan via 'object verbergen' in uw rechterpaneel. 

Dus als uw schakelaar op 1 staat is uw portaal gesloten en uw rechthoek zichtbaar. Op nul is uw rechthoek niet zichtbaar.

Je geeft de rechthoek een scripttrigger dat wanneer het boleanveld op 1 staat de focus onmiddellijk verlegd wordt naar het object lijn of punt dat je ergens in uw layout geplaatst hebt. Je kan dit uiteraard ook doen door gewoon de focus te verleggen naar een ander veld ergens op uw layout. In dit geval heb je de extra lijn of punt niet nodig.

Staat de schakelaar op 1 en navigeer je over de rechthoek dan wordt uw cursor verplaatst naar waar je de focus gelegd hebt. Uw velden blijven zichtbaar maar zijn niet bereikbaar.

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...