Jump to content
  • 0

Velden verbergen


robert427

Question

Tot voorkort kon ik via Lay-out bewerken in het infovenster, via een berekening velden wel of niet zichtbaar maken. In het veld kwam een icoontje met een oog te staan. De functie is opeens verdwenen en alle velden zijn zichtbaar. Ik heb Fm al opnieuw geïnstalleerd, maar het probleem blijft. iemand een idee wat er aan de hand is?

Link to comment

14 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hmmm,,, Mij is geen globale instelling bekend om de verberg functie uit te schakelen. Kan het een plug-in zijn die roet in het eten gooit? Of doet het bestand zelf raar? Ook in FM14 zou dit gewoon moeten werken. Werkt het wel in een nieuw aangemaakt bestand?

Edited by Banach
Link to comment
  • 0

De zichtbaarheid van het ‘oogje’ wordt bepaald door een instelling (View > Show > Hide condition), maar die heeft geen invloed op het al dan niet zichtbaar zijn van het object. Kennelijk wordt er niet aan de voorwaarden voldaan. In basis is het een ‘simpele’ boolean die waar of onwaar is.

Er is (zoals Banach) aangeeft geen algemene instelling die ineens alles zichtbaar maakt.

Link to comment
  • 0

Ik heb een nieuwe simpele database gemaakt, naam, adres, woonplaats ed. Een lay-out gemaakt, maar ook hier kan ik de functie in het infovenster niet meer vinden. In het weekend FM al opnieuw geïnstalleerd, vandaag de updates opnieuw geïnstalleerd. Helaas alles zonder resultaat.

De optie Hide in (View.Show) is ook niet te vinden in het menu.

ik kwam er vandaag achter dat de updates van Windows ook niet meer geïnstalleerd worden, er is dus mogelijk meer aan de hand. Vanavond FM is op een andere PC installeren, kijken of het dan weer na behoren werkt. Zo ja, dan mijn vaste PC opnieuw installeren.

Link to comment
  • 0

Ik vermoed dat @robert427 "FileMaker Pro 14" en niet "FileMaker Pro 14 Advanced" gebruikt er was t/m versie 16 zowel een "gewone" als een "advanced" versie beschikbaar.

Vanaf versie 17 moet je in het voorkeurenpaneel de advanced-features expliciet aanzetten en kan je bij installatie van FMP middels "Assisted Install.txt" die mogelijkheid voor een user helemaal uitzetten.

Link to comment
  • 0

@BanachJe hebt gelijk en versie 13 heeft ook al styles en hide objects, maar versie 12 nog niet, dus als de extensie fmp12 is, dan gebruikt @robert427 dus versie 12 en anders versie 11, die is optisch bijna identiek ..............

@robert427 In de menubalk bovenaan staat het menu "help" de laatste keuze in dat menu is "About FileMaker Pro" of iets van die strekking en daar kan je zien welke versie je gebruikt. Je schrijft in het eerste bericht dat je FM opnieuw hebt geïnstalleerd. De laatste versie die is geïnstalleerd is ook de versie die Windows gebruikt om een bestand met een specifieke extensie (fmp12) te openen. M.a.w. als je er nu voor zorgt dat je daadwerkelijk versie 14 op je computer installeert, dan beschik je weer over de features die je nu mist. 😁

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...