Jump to content
  • 0

Opgepast, oudere FileMaker 19 versie niet compatible met Server 20!


Peter Wagemans

Question

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ja dat is de Claris-policy. Ze doen er niet geheimzinnig over, maar de informatie is wel enigszins verborgen.

De vuistregel is dat de fmserver-versie alleen fmp-versies die in de 24 maanden ervoor zijn uitgekomen ondersteund. FMS 20.1 is van 04/2023 dus worden alleen de versies vanaf 04/2021 ondersteund en dan is de oudst ondersteunde versie fmp 19.3.1 (released 06/2021)

Je kan het nakijken op: https://support.claris.com/s/article/FileMaker-Server-operating-system-requirements-all-versions-1503692927810?language=en_US 

Link to comment
  • 0

Tip voor Claris: waarom maken jullie geen technische FileMaker nieuwsbrief, die je wekelijks naar alle partners stuurt, en als je even niets te vertellen hebt, dan stuur je die week niets.

Maar geen marketing bullshit, geen "pushing the envelope", geen "brand awareness" en gelul over Claris Pro, gewoon proactief alle developers op de hoogte houden, zodat we niet moeten inloggen en vissen naar nieuwe informatie.

Dat zou wonderen verrichten en mijn huidige heel lage dunk van Claris een stuk opkrikken.

Link to comment
  • 0

Dus je hebt als klant een venster van ongeveer een jaar:

- je kan best niet de allerlaatste versie draaien, want die heeft nog veel onverwachte bugs en misschien zelfs stabiliteitsproblemen.

- je moet een client of server versie vervangen na 2 jaar, om ondersteuning te blijven krijgen. Dit houdt ook in dat je moet rekening houden een systeem-upgrade dat je FileMaker versie problemen krijgt.

Gezien er nu een upgrade van Server is uitgebracht met een help link die werkt - 1 van die fixes s die Claris niet rapporteert - krijgen we stillaan een 20 versie die correct begint te werken - bijvoorbeeld ook met transactie windows. Maturiteit in transacties verwacht ik niet onmiddellijk. Dus dat moet zeker nog even wachten. Stabiliteit en bug fixing in de basisfunctionaliteit, dat is de voorwaarde aan de kant van klanten die elke dag van FileMaker afhangen.

De ondersteuning van nieuwe hardware en OS versie is iets waar Claris letterlijk aan moet sleutelen. Excuus: Claris krijgt geen informatie van moederbedrijf Apple. Realiteit: indie developers bieden upgrades zelfs een paar dagen voor OS releases, Claris niet.

De onzekerheid hierdooor over wat dit gaat worden als we eenmaal afhankelijk zijn van online Claris producten, is zo 1 van die dingen die me vandaag niet echt blij maken.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...