Jump to content
  • 0

Refresh object


Ari

Question

Ik wil een knop laten verschijnen zodra een bepaald veld niet leeg is via not isEmpty ( bepaald veld ).

Dat werkt allemaal goed na een commit maar ik wil dat de knop al tijdens het typen verschijnt. Dus gebruik ik de trigger onObjectModify of onKeystroke en vertel in het script om het object (de knop) te refreshen.  Dat blijkt dus niet te werken. In de dataviewer zie ik de boolean isEmpty tijdens het typen netjes veranderen maar de refresh zorgt er niet voor dat de knop zichtbaar wordt.

Weet iemand de oorzaak / oplossing?

 

Link to comment

21 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ik weet niet of refreshen hetzelfde is als commit, maar ik denk dat een commit nodig is.

Maar als je dat tijdens het typen doet commit je dus ook het veld waarin je typt. In het script kun je dan weer een regel opnemen dat je  weer naar dat veld gaat en de cursor activeert.

Link to comment
  • 0

Is een scripttrigger zo te maken dat die alleen werkt als er iets in een leeg veld wordt ingevoerd? Als je wijzigt in een reeds gevuld veld dat de scripttrigger niet wordt uitgevoerd. Of de scripttrigger wel maar het script niet. Waarschijnlijk in het script wel op te lossen.

Link to comment
  • 0

Zonder de commit gaat denk ik niet door de manier waarop de triggervariabelen beschikbaar komen. Je kan echter de triggering beperken door alleen te triggeren wanneer het veld géén of één karakter bevat en wanneer alles is geselecteerd. De trigger en daarmee de commit zullen dan slechts één- of tweemaal worden geactiveerd.

knop3.fmp12

Link to comment
  • 0
34 minutes ago, menno said:

@Ari op die van jou gebaseerd heb ik 'm nog iets abstracter gemaakt, zodat het iets gemakkelijker is te reproduceren.

Waarschijnlijk toch iets te abstract Menno 😄      Werkt nog niet perfect want als je een gevuld veld leeg maakt en dan commit gaat het fout.

Wordt het een vrijdagavondvraag!

Link to comment
  • 0

Vooruit dan, toch nog op de valreep opgelost, met een 1 in de exit. Ik heb wel de $$IsEmpty gewijzigd in $$isempty ..... ik kreeg in de dataviewer ineens 2 variabelen: 

$$IsEmpty én $$isempty

Dat kan normaal gesproken helemaal niet, variabelen zijn niet casegevoelig. Blijkbaar I ≠ i, dus ik weet niet welke letter I er is gebruikt. Snap er niks van.

knop6.fmp12

Link to comment
  • 0
1 hour ago, menno said:

Bij de exit gaat het mis als je het gevulde (voordien opgeslagen) veld leegt en vervolgens het veld verlaat met een tab. Dat kan je oplossen door in de parameter van de trigger van de exit een 1 te zetten ipv een 0.

 

Link to comment
  • 0

Mooi!. Dit lijkt me inderdaad de simpelste versie en goed te reproduceren.

 

Als je meerdere van dit soort "knoppen" op een layout zou hebben staan, dan moet iedere knop zijn eigen $$isempty-variabele hebben. Als je dat niet doet, dan zal knop A ook verdwijnen als alleen knop B zou moeten worden verborgen

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...