Jump to content
  • 0

Leesbaarheid Filemaker


Donamd

Question

Ik vind dat de grootte van het lettertype dat in het Filemaker programma gebruikt wordt, vb van objectenvenster zo klein en onleesbaar is.   Het zal aan de kwaliteit van mijn ogen liggen maar ondervind deze problemen alleen bij Filemaker.  Ik heb dit nu wel opgelost door de schermresolutie van de computer aan te passen, maar hierdoor komt alles dan weer zo groot te staan en dat hoeft nu ook weer niet voor mij.  Is er ergens een mogelijkheid om het lettertype van het programma Filemaker aan te passen en dan bedoel ik niet in de toepassingen die ik maak, maar wel van het programma zelf ?

Link to comment

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hier hetzelfde probleem, bij het maken van de layout is de tekst in de rechter kolom te klein om normaal te lezen. Schermresolutie aanpassen vind ik geen optie omdat ik tegelijkertijd in meerdere programma's werk. Nog geen oplossing gevonden (behalve een bril aanschaffen).

Link to comment
  • 0

Inderdaad, ik ervaar het probleem ook enkel bij de toolpanels van FM.  Bij elk ander programma dat ik gebruik is er geen probleem.  Ik zeg nu ook weer niet dat het niet leesbaar is, maar soms gebeurt het toch wel eens dat bepaalde waarden in de velden twijfel doen veroorzaken.  

Ik heb een voorbeeldje toegevoegd.  Duidelijk zichtbaar kan ik dit niet noemen.   

image.thumb.png.461c6eae12c2bd85b0a34dd9baaa5fc6.png

Link to comment
  • 0

@DonamdWerk je met Windows of MacOS? Het lettertype dat Filemaker gebruikt is onder Windows volgens mij Arial 9. Zo te zien is het een probleem van een niet-zo-fantastische anti-aliasing, wat o.a. gebruikt wordt als de ingestelde schermresolutie niet overeenkomt met (een veelvoud van) de 'werkelijke' resolutie. Dus als jouw scherm bijv. 2560x1440 ondersteunt en je hebt je beeldscherm (via je Control Panel) ingesteld op 1280x720, zou het goed scherp moeten zijn, maar als je je beeldscherm instelt op 1920x1080 kan het zijn dat de grafische kaart er een bende van maakt.

 

Link to comment
  • 0

Alles heeft zijn prijs. Een iMac mag dan hoog aan de prijs zijn, maar als je de hele dag achter een scherm zit mag het naar mijn idee wat kosten. En als ik mijn scherm vergelijk met dat van mijn collega’s die op 21,5" (goedkopere) monitoren werken dan is er duidelijk een kwaliteitsverschil in de weergave.

Link to comment
  • 0

Dan zou ik toch eerder voor een MacMini kiezen. Je hebt tegenwoordig een weelde aan 4K en 5K monitoren voor weinig geld. Het grappige is dat mijn beeldscherm (een LG) officieel tot ‘maar’ 3840 x 2560 gaat, maar in werkelijkheid tot meer dan 6000 pixels breed gaat. Dan moet je er wel een loupe bij pakken. Ik hou het meestal bij 2560 breed, de grafische kaart levert dan een gestoken scherp beeld.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...