Jump to content
  • 0

32 bit ipv 64 bit


marcelboot

Question

11 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

De installer bepaalt niet zelf welke versie wordt geïnstalleerd en FM op windows is ook niet universeel 32/64 bit (zoals op MacOS), maar dat bepaal jij zelf als gebruiker door de juiste installer te gebruiken.

Als je bijvoorbeeld wilt mailen vanuit FileMaker en je hebt outlook als email-programma, dan is dat vrijwel zeker een 32 bits programma en dat geval moet ook FMP 32 bits zijn, omdat je anders problemen zal krijgen. Gebruik je plug-ins dan heb je voor de 64bit versie van FM ook .fmx64 plug-ins nodig 32bits plug-ins doen het gewoon niet.

Ik hebz zelf beide versies geïnstalleerd en nog geen performance-verschil kunnen vaststellen tussen 32- en 64-bit FM. Je kan ook geen een grotere cache instellen in 64bits, in beide is dat maximaal 512Mb, dus de enige zin om 64-bits te installeren zou zijn omdat je email-client ook 64-bits zou zijn .....

Link to comment
  • 0

Je bepaalt helemaal niets. Er zijn voor 32-bits en 64-bits aparte installers beschikbaar. De huidige versie 32-bits heet nu fmp_14.0.2.200_x32.exe en de 64-bits heet fmp_14.0.2.200_x64.exe (kan ook fmpa.... heten wanneer je advanced gebruikt).

 

Je kan op 32-bits windows alleen maar 32-bits FMP installeren.

 

Je kan op 64-bits windows zowel 32-bits als 64-bits installeren.

 

Ik adviseer je om gewoon 32-bits te installeren omdat je geen enkel prestatievoordeel behaalt met 64 bits. Zie ook mijn vorige bericht over plug-ins en communicatie met ander software.

Link to comment
  • 0

En de volgende FM versie willen ze de 32 bits laten vervallen?

 

Oeps... dat gaat nog wat hoofdpijn bezorgen, vermoed ik.

 

Ik meen mij ook te herinneren dat Windows 64 bits alleen maar harder loopt indien er geen 32 bits processen actief zijn.

Vroeger had ik wel zoiets vaags begrepen, maar het fijne weet ik er ook niet van.

Dit zou kunnen verklaren waarom er geen performanceverschil is ontdekt, Menno.

Link to comment
  • 0

Dan zullen we nog wel een hele tijd een "overgangsfase" hebben, want er is nog veel oude meuk die 32-bits is en zoals gewoonlijk houden ze bij MS de zaken nog erg lang backwards-compatible (kan nu nog steeds echte xp-progjes draaien en die worden al meer dan 10 jaar niet meer bijgewerkt (fmp6 bijvoorbeeld)). MS zal windows voor werkstations dus nog heel lang in een 32-bits versie blijven uitbrengen verwacht ik. En daarmee zal FileMaker ook nog wel even een 32bits windows versie (moeten) blijven maken.

Link to comment
  • 0
Ik heb FMPro draaien op een iMac in Bootcamp onder Win 8.1. Hoewel alles draait op 64 bit, wordt FMPro toch als 32 bit geinstalleerd. Na de upgrade naar Win 10 installeer ik het weer en het blijft de 32 versie.

Wat valt hier aan te doen??

Ik vraag me dan altijd af in zo'n situatie als men weinig van windows weet en toch een mac gebruikt waarom deze oplossing, wat mankeert er aan FMP voor Apple?

Link to comment
  • 0

Dan is parallells net zo makkelijk en hoef je er niet windows 10 op te zetten verschil met 8.1 is er nog niet echt. Ik zou als ik moet testen gewoon lekker max 8.1 houden en pas als alles zeker is werken met 10. Je bent dan wel met flinke sprongen vooruit gegaan :D als je nu al FMP database maakt voor windows gebruikers en die moet controleren op uiterlijk. Ik hou me nog even bezig met 8.1 ze moeten bij Microsoft maar eerst eens zeggen wat ik moet gaan betalen na dat eerste jaar voor windows 10.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...