Jump to content
  • 0

Runtime maken


hiker

Question

Na FM 10 heb ik nu een proefversie van FM18 gedownload. Meeste files zetten zonder veel problemen om van FM7 naar FM12. Vreemd genoeg gaat een enkele tabel binnen een simpel data-opslagbestand mis, maar dat is met export en import van de data snel te herstellen.

Nu wil ik echter mijn runtimetoepassingen opnieuw maken, maar dat kan niet. Krijg onder de Developer-hulpprogramma's het normale scherm te zien om files te selecteren, alleen Runtime-oplossingen maken is lichtgrijs, niet te selecteren met een toevoeging (uitgefaseerd).

Is alleen met de proefversie geen runtime te maken, of geldt dat ook na aankoop van FM18.
En als dat geldt, wat zijn dan de mogelijkheden voor de klanten met een runtimeversie?

Alvast bedankt voor de antwoorden.

Groet,
Hiker

Link to comment

12 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Nog een andere vraag: in FM10 opent Filemaker als window. Daarbinnen kun je files openen en sluiten, FM hoef je alleen 's morgens op te starten.
De proefversie sluit echter steeds geheel FM af als ik de laatste open FM-toepassing afsluit. Heb vanmorgen dus al 16 keer FM opnieuw moeten opstarten.
Hoe zit dit met de definitieve aangekochte versie? (draait op Windows 10).

En is de aangekochte versie weer op meerdere computers te gebruiken? Dus PC en Laptop? Windows en Mac?

Link to comment
  • 0

- Uitgefaseerd slaat op het feit dat al enige tijd geleden is aangekondigd dat het kunnen maken van runtimes zal verdwijnen.

- FM10 is nog een zogenaamde MDI applicatie; één hoofdvenster waarin de andere vensters geopend worden. Dit is nu anders zoals je al opgemerkt hebt. Het hoofdvenster is verdwenen, ieder venster lijkt een eigen applicatie (SDI) te zijn. Daarbij is het inderdaad zo dat bij het sluiten van het laatste venster ook FileMaker als geheel afsluit. Er is echter een scripttrigger welke geactiveerd wordt wanneer het laatste venster gesloten wordt. Je kunt daar je eigen script aan hangen. Bijvoorbeeld een dialoog met 'Weet U het echt, echt, echt heel zeker dat U de applicatie wilt afsluiten?'?

- Bij online aankoop krijg je een download link voor zowel de Mac als de Windowsversie.

Link to comment
  • 0

Helaas, dat wordt dus zoeken naar iets anders, niet elke klant wil zijn vertrouwelijke informatie via het web delen.

Bedankt voor de antwoorden. Ik zal FM18 nog aanschaffen, maar dat zal dan waarschijnlijk de laatste versie zijn. Gebruiker sinds versie 2.1

Link to comment
  • 0

Runtimes missen behalve de vanzelfsprekende features ook een aantal minder voor de hand liggenden, zoals: PDF's genereren, grafieken maken, odbc-verbindingen gebruiken, JSON-functies, etc. kan je in de runtime allemaal niet gebruiken. Kijk in de help van FM: https://fmhelp.filemaker.com/help/18/fmp/nl/index.html#page/FMP_Help/differences-runtime-application.html om te zien wat er nog meer ontbreekt in een runtime t.o.v. de normale versie.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...