Jump to content

Nieuwe Claris certificeringen


Recommended Posts

Het regent nieuw gecertificeerde Claris developers op LinkedIn... 

Claris heeft zijn certificeringsprogramma omgegooid:

https://www.claris.com/certification/

Vind het mooi dat het een stuk laagdrempeliger en toegankelijker is gemaakt. De gekoppelde leerpaden zijn veel beter inzichtelijk gemaakt. En het is gratis geworden.

Bestaande certificeringen blijven geldig tot 31/12 a.s. Tegelijk bestaat de mogelijkheid om nog een reguliere certificering voor 19 te behalen, maar ik vraag me af wat de meerwaarde daarvan zou zijn in deze nieuwe situatie.

Benieuwd naar jullie bevindingen.

Link to comment

Ik vind het prima.

https://community.claris.com/en/s/learning-trac-detail-standard?ltui__urlRecordId=a5G0H0000019XO4UAM&ltui__urlRedirect=learning-trac-detail-standard

image.thumb.png.986fc028fc6e2eb61531f11d59092f53.png

Alles blijkbaar met  videos. "There are no materials".

Interessant leek me:

https://community.claris.com/en/s/learning-plan-detail-standard?ltui__urlRecordId=a580H000000YWVMQA4&ltui__urlRedirect=learning-plan-detail-standard

En dan zie je dat er wel downloadable spul is:

 image.thumb.png.eacde3ca3bf6b9a7deb8214f03b4dc90.png

Moet ik eens tijd voor vrijmaken. Ik heb nog nooit een klant gehad die me naar mijn certificatie vroeg, dus ben er mee gestopt, vooral dan omdat Claris niet alleen 100 euro vroeg, maar zelfs geen studiemateriaal ter beschikking stelde. Je moest het dus stellen met handleidingen en white papers, en de ervaringen van andere mensen die het examen gedaan hadden. Het examen zélf ging elk jaar weer over hetzelfde, en sommige vragen waren echt in de stijl van "kijk eens hoeveel wij weten" en niet echt een maatstaf voor hoe goed je in staat bent om een goeie FileMaker oplossing voor je klanten te bouwen.

Hopelijk is dat nu veranderd.

Link to comment

Zal ook eens kijken of ik me er weer toe kan zetten…

Grootste bezwaren waren altijd dat het vooral vragen waren met antwoorden zoals zij wilden dat je iets zou doen en nog irritanter je wist achteraf nooit wat je eventueel fout gedaan zou kunnen hebben (in hun ogen). Dus als je het al niet gehaald zou hebben taste je nog steeds volledig in het duister waar het nu eigenlijk fout was gegaan.

Ik snap dat ze niet de antwoorden mee kunnen geven, maar een mogelijkheid om ter plekke (onder hetzelfde toezicht) te bekijken wat er nu eigenlijk fout was zou een beter leermoment hebben gecreëerd.

Link to comment

Tsja, ik vond ook altijd dat er heel veel zaken werden gevraagd die feitelijk niet relevant zijn voor het bouwen van een applicatie. En verder altijd een hoop zaken die je gewoon kunt opzoeken als je ze een keertje nodig hebt, zoals de resultaten van allerlei Get-functies. Sowieso vind ik het een beetje suf dat je in de script- en functieeditors niet die informatie in een info-venster bij de hand hebt. Ik ga dat echt niet allemaal onthouden.

 

Edited by hans erik
Link to comment

Je ziet dat kennis en begrip van de FileMaker applicatie wordt getoetst. Dat is idd. nog wat anders dan 'ontwikkelvaardigheid', maar zeker elementair ten opzichte van deze.

Ik ben wel van mening dat een zekere paraatheid van alle 'basiskennis' essentieel is voor je effectiviteit als ontwikkelaar. En ook dat de interface niet verstikt zou moeten worden met die basisinformatie. Die is er m.i. al en een overmaat gaat in de weg zitten.  Denk je niet?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...