Jump to content
  • 0

Lijstweergave met subresume uitbreiden/beperken


Donamd

Question

Ik zou een overzicht in lijstweergave van gevonden records, die getoond worden met een subresume gesorteerd op een waarde van een groep willen laten aanvullen/beperken met de overeenkomende records indien er op een - teken of + teken wordt gedrukt door enerzijds de records te beperken of anderzijds uit te breiden.

Het teken en de naam van de groep waarop de sortering gebeurt staat in het layoutgedeelte vermeld bij de opgave van de subresume.

Probleem is nu indien op de - knop gedrukt wordt de records van de desbetreffende groep verwijderd worden, wat de bedoeling is maar waardoor nu ook de titel balk van de subresume verdwijnt waardoor ik geen + knop meer kan tonen om de overeenkomende records opnieuw te tonen.

Ik heb al een basisvoorbeeldje gemaakt waar het ongeveer naar toe moet gaan.

Kan iemand me hier verder mee op weg zetten.

 

 

Groepen.fmp12

Link to comment

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Als het resumé-gedeelte getoond wordt, moet er minsten één record zijn met de betreffende sorteersleutel. 

Dus als je deze interface wil zo wilt neerzetten moet je een list bedenken om dat te bewerkstelligen. Zie op voorhand twee opties:

1. Het zou kunnen door de groepen tabel op te heffen en deze impliciet te maken in de producten tabel. En dan per product één record zonder productcode als groep-identifier. Niet zo mooi en lastig te onderhouden. 

2. Een 'virtuele' tabel gekoppeld aan je productgroepen, waarin per productgroep een x-aantal records worden aangemaakt (naar gelang het aantal producten in die groep). Je moet een script maken om het aantal 'virtuele' records indien nodig a la minute uit te breiden. Die records zijn leeg maar halen de productrecords op met een recordnummer middels een gecalculeerd veld. Je kan dan in de layout op basis van deze lijst vrijelijk beperken en sorteren. De subresume zal altijd in beeld blijven, tenzij je de groep weglaat.

Wellicht zijn er meer trucs denkbaar buiten de resumé-benadering die eenvoudiger zijn om je doelstellingen te bereiken.

Bijvoorbeeld aan een javascript / webviewer oplossing met Carafe.fm: https://carafe.fm/bundle/widget-studio-datatree-1-0-0/

 

Link to comment
  • 0

Een aardige truuk met voorbeeldbestand vind je hier:

https://www.soliantconsulting.com/blog/filemaker-collapsible-list/

De truuk bestaat er uit dat je een tabel gebruikt met daarin de 'header' records. Wanneer je op het driehoekje klikt importeer je de bijbehorende records uit de tabel met producten (in het voorbeeld zijn dat de variaties in hondenrassen) Even sorteren op groep-id (hondenras) en je hebt een expanded list.

Klik je weer op het driehoekje (ander icoontje) dan krijg je de collapse door eenvoudig de eerder geïmporteerde records te verwijderen maar het headerrecord te laten staan.

Directe link naar het voorbeeldbestand:

https://www.soliantconsulting.com/wp-content/uploads/2011/08/CollapsibleListSample.fp7_.zip

Edited by Banach
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...