Jump to content
  • 0

webdirect sluitpagina


jw

Question

Ik wil, na het afsluiten van Webdirect, zelf bepalen welke pagina er dan wordt getoond. Ik kan hier niet veel over vinden. Heeft iedereen dit opgegeven? Of is het zo simpel dat er geen oplossing voorhanden lijkt? Wie helpt me hoe je dit oplost. Ik kan de klant echt niet de pagina van de webserver tonen. Ik ben benieuwd.

Link to comment

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Let op de configuratie. Sinds de laatste FMS versies moet je de toegestane URL's specificeren in een bepaald configuratie bestandje. En inschakelen in fmsadmin. Zie de handleidingen.

Ik zou willen dat er een meer charmante manier was dan via de url. Dat webdirect uit zichzelf een bepaald adres kan openen. Nog niet gevonden.

Link to comment
  • 0

dank, ik heb dit inmiddels gevonden. Heeft een van jullie het ook werkend? Ik heb de instellingen in dit configuratie bestandje aangepast. Ik weet zeker dat deze worden gelezen omdat je hiermee ook de iwp geheel kunt uitzetten. Maar de homeurl wordt nog niet opgepakt. In de handleiding staat wel iets maar niet alles. Deze link vertelt dan weer meer:

 

https://support.claris.com/s/article/HomeURL-parameters-in-FileMaker-Server-19-4-1?language=en_US

Zou handig zijn als alles bij elkaar staat. In deze tekst wordt dan weer aangegeven:

  • When the server administrator imports a custom SSL certificate, database server connections will use SSL. Make sure that custom homepages and custom web content are hosted in the WPE HTTPS directory. 

Natuurlijk heb ik een SSL-certificaat op de server. Moet ik dan de homeurl-page ook op de Filemakerserver hebben staan?

 

Link to comment
  • 0

De custom-home-url wordt niet vanzelf opgepakt, maar moet bij het openen van de webdirect-database al in de url worden meegestuurd:

https://example.com/fmi/webd/Contacts?homeurl=https://examplehomeurl.com/xyz_home.html

Zie ook: https://help.claris.com/en/webdirect-guide/content/using-a-custom-homepage.html 

Verder moet je diezelfde homeurl die je in de link toelaat ook in /FileMaker Server/Web Publishing/conf/jwpc_prefs.xml toevoegen zoals wordt aangegeven in: https://support.claris.com/s/article/HomeURL-parameters-in-FileMaker-Server-19-4-1?language=en_US 

Als je aanpassingen hebt gemaakt in wpc_prefs.xml moet je daarna fmserver (of de hele server) even herstarten, anders zijn de wijzigingen nog niet actief.

De landings-pagina waar de homeurl naar verwijst, hoeft niet op de fmserver te staan en mag ook een totaal ander domenin zijn, maar de url moet wél in wpc_prefs.xml zijn opgenomen.

Link to comment
  • 0

Jullie zijn geweldig. Ik werk inmiddels 30 jaar met Filemaker. Maar ik kan niet wennen aan de puzzel. Je moet op verschillende plekken de werking van Filemaker zoeken, als het al beschreven is, en dan begrijpen. 

Maar even kort resumeren: Je moet eerst in jwpc_prefs.xml de homeurl activeren dan direct ook de verschillende gewenste urls opgeven, dan FMserver herstarten, dan de aanroep van webdirect aanvullen met de gewenste homeurl.

Ja, dit is wel veilig, zo houd je als develloper voledig controle waar de gebruiker terecht komt.

Dank voor de hulp, het werkt!

Link to comment
  • 0

Vroeger was de registratie van de homeurl in wpc_prefs.xml niet nodig. Toen kon de handige FileMaker kennende web-direct gebruiker zijn eigen homeURLS toevoegen. 

Ik blijf het overigens spijtig vinden dat de redirect niet binnen de applicatie zelf kan worden bepaald met de calc-engine. Al was het maar om die uitgebreide URL's te vermijden.

Link to comment
  • 0
29 minutes ago, Marsau said:

Ik blijf het overigens spijtig vinden dat de redirect niet binnen de applicatie zelf kan worden bepaald met de calc-engine. Al was het maar om die uitgebreide URL's te vermijden.

Helemaal mee eens… dit is weer zo’n halfbakken oplossing waar niet (lang genoeg) over nagedacht is.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...