Jump to content
  • 0

FMServer 20 op Raspberry Pi


hans erik

Question

Heeft iemand ervaring met het installeren van FMServer 20 op ARM? Ik heb net een Raspberry Pi 4 met 8GByte RAM aangeschaft. Installatie van Ubuntu 22.0.4LTS is een eitje. Volgende stap wordt een testopstelling met FMServer 20, maar misschien kan ik meeliften op de ervaringen van anderen?

NB ik snap dat sommige mensen griezelen bij het idee dat je een RBpi zou gebruiken voor zoiets belangrijks als een database. Ik vraag me echter ook af of een RBPi als WebDirect Worker ingezet kan worden. Uiteindelijk kost de hardware dan €120 per machine...

Link to comment

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ik heb voor de lol FMS 20 server ARM geïnstalleerd op Ubuntu 22 onder Parallels en dat was een kwestie van op installers klikken. Ik kwam er later achter dat je helemaal niet hip bent als je Ubuntu met desktop installeert en dat je vanuit desktop niet bij de FM mappen kan komen.

Er staat een goede handleiding op: https://www.soliantconsulting.com/blog/ubuntu-linux-filemaker-server/ om FM server te installeren vanuit de commandline. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...